Huidige vacatures:

Vacature Scouting Aalst Waalre

Bestuurslid (vrijwilliger, m/v)

Het bestuur van Scouting Aalst Waalre is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging. Ze verzorgt de randvoorwaarden, waardoor de leiding iedere week het programma kan uitvoeren met onze jeugdleden. Zo is het bestuur verantwoordelijk voor o.a. financiën, gebouw en vrijwilligersbeleid. Ons bestuur is een betrokken groep mensen, die dicht bij de vrijwilligers staan.

Voor het bestuur zoeken we nu versterking van een algemeen bestuurslid, met eventueel de focus op netwerken en contact met externe organisaties. Op die manier maak je Scouting Aalst Waalre zichtbaar, en behartig je onze belangen.

Wat verwachten we van jou als bestuurslid?

o   Je bent 18 jaar of ouder en kunt een VOG* overleggen.

o   Je bent enthousiast en gezellig.

o   Dat enthousiasme kun je ook overbrengen op de vrijwilligers.

o   Je hebt affiniteit met Scouting of jeugdwerk op een andere manier.

o   Je kunt ongeveer een keer per maand een vergadering bijwonen.

o   Scoutingervaring is een pré maar niet vereist.

Wat krijg je ervoor terug?

o   Leuke invulling van je vrije tijd.

o   Je komt terecht in een gezellige en zeer gevarieerde club vrijwilligers.

o   Je kunt je talent inzetten om anderen te helpen.

o   Van die anderen kun je wellicht ook weer een hoop leren.

o   Tachtig kinderen en jongeren die iedere week dankzij jou de tijd van hun leven hebben!

*VOG: verklaring omtrent gedrag, wordt door de gemeente verstrekt als je geen strafbare feiten hebt gepleegd

die een bezwaar kunnen zijn voor je functioneren als bestuurslid. De aanvraag wordt door ons vergoed.

Welpenleiding (vrijwilliger, m/v)

Het welpenteam geeft leiding aan een groep jongens en meiden van 7 t/m 11 jaar. Iedere zaterdagochtend zijn we met de welpen bezig rond het Jungleboekthema. Onze activiteiten lopen uiteen van levend stratego tot knutselen, van koken tot kampvuur. Spel, creativiteit en samenwerken staan daarbij centraal. Naast de gewone opkomst gaan de welpen ook twee keer een weekend op kamp, en in de zomer een week, het hoogtepunt van het seizoen!

Voor ons team zoeken we nu versterking. Een van de uitgangspunten bij Scouting is de onderlinge teamgeest en het gevoel "je staat er nooit alleen voor". Je zult als vrijwilliger zeker vele nieuwe vrienden maken.

Deze vacature is geschikt voor jongeren, maar zeker ook volwassenen die een nieuwe uitdaging zoeken!

Wat verwachten we van jou als redactielid?

o   Je bent 18 jaar of ouder en kunt een VOG* overleggen.

o   Je bent enthousiast en gezellig.

o   Dat enthousiasme kun je ook overbrengen op de welpen.

o   Je werkt graag met kinderen, of wilt daar juist ervaring mee opdoen.

o   Je bent liefst iedere zaterdag beschikbaar van 9.00u tot 13.00u.

o   Je bent bereid te leren hoe je programma’s voorbereidt.

o   Je kunt een aantal keer per jaar bij de vergadering zijn.

Wat krijg je ervoor terug?

o   Leuke invulling van je vrije tijd.

o   Je komt terecht in een gezellig en zeer gevarieerd leidingteam.

o   Dertig leuke kids die iedere zaterdag dankzij jou de tijd van hun leven hebben!

o   Je leert veel over omgaan met kinderen en ook probleemgedrag.

o   Je leert werken in een team, spreken voor een groep, gestructureerd werken etc.

die een bezwaar kunnen zijn voor je functioneren als welpenleiding. De aanvraag wordt door ons vergoed.