Het als bij veel andere verenigingen en clubs heeft Scouting haar eigen herkenbare kleding, de ScoutFit. Elk lid van Scouting Aalst-Waalre draagt deze ScoutFit tenminste vanaf de installatie. Want binnen de scouting is het dragen van een ScoutFit gebruikelijk. In het verleden werd de ScoutFit het uniform genoemd. Het dragen van de ScoutFit sluit aan bij de gedachte dat iedereen gelijkwaardig is. Dit ongeacht rang, stand, religie of huidskleur. Het laat zien dat je ër bij hoort".

De Scoutfit bestaat uit (voorgeschreven door Scouting Nederland):

scoutfit
1. per speltak verschillende kleur overhemd (ScoutFit genaamd):

• Bevers: rode blouse
  • Welpen: groene blouse
  • Scouts: beige blouse
  • Explorers en Roverscouts: brique blouse.
  • Bestuur: grijs

2. een blauwe broek (doorgaans is dit een spijkerbroek, maar er bestaan ook speciale scoutingbroeken)

3. groene groepsdas met bruine bies en het SAW2-logo groeps insigne en dasring

4.  insignes op de blouse:

• installatieteken scouting-nederland (op linker borstzak)
  • speltak teken, verschilt per speltak (op rechter borstzak)
  • groepsnaambandje (op rechtermouw)
  • Explorers en Pivo's een afdeling- of stambandje (onder groepsnaambandje)

Het Scoutfit en de insignes zijn te koop bij de scoutshop of te bestellen bij het infocentrum de groepsdas met groepsinsigne (€8,50) en het groepsnaambandje (€0,50) zijn verkrijgbaar bij de leiding van de speltakken.