hit.png glijbaan.png glijbaan2.png doejijookmee.png kompas.png scouts.png hike.png touwen.png explorers.png dassen.png groepsfoto.png pivos.png kampvuur.png verhuur.png bos.png vuur.png pio.png piohout.png vlotten.png welpen.png hike2.png boshike.png zagen.png

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben samen plezier en leren om samen te werken en respect te hebben voor elkaar. Op die manier ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. De doelen van het Scoutingspel zijn omschreven in de spelvisie.

 

Er zijn verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Ook kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen een onze landscoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging!

 

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft meer dan 100.000 actieve leden! De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen.

Scoutingspel

Bij Scouting spelen jongens en meisjes van alle leeftijden samen het Scoutingspel. Het spelen van dit spel in de verschillende speltakken is een belangrijk onderdeel van Scouting en vormt één van de succesfactoren van een gezonde Scoutinggroep. Het Scoutingspel is gebaseerd op de spelvisie SCOUTS en het spelaanbod is uitgewerkt in acht activiteitengebieden, steeds passend bij het niveau en de leeftijd van de kinderen. Op die manier groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling. Binnen elk activiteitengebied zijn er voor alle speltakken leuke, leerzame en uitdagende activiteiten te bedenken in een doorlopende lijn van bever tot en met roverscouts. Dit wordt ook wel de progressiematrix genoemd.

 

 

 

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van Scouting Aalst-Waalre, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.

 

Als lid van Scouting...

      beleef je uitdagende activiteiten!

      ontmoet je nieuwe vrienden!

      kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!

      leer je je eigen grenzen ontdekken!

      ontvang je een Scoutcard!

      krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!

      ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!

      vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!

      ontmoet je mensen uit andere culturen!

      ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.

      kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!

      ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

 

Lid worden?

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Aalst-Waalre kun je eerst 3 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na 3 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

 

 

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.
Bevers: 5-7 jaar
Welpen: 7-11 jaar
Scouts: 11-15 jaar
Explorers: 15-18 jaar
Roverscouts: 18-21 jaar