hike2.png dassen.png glijbaan.png kompas.png hike.png scouts.png doejijookmee.png pio.png explorers.png hit.png welpen.png piohout.png vuur.png pivos.png touwen.png glijbaan2.png zagen.png groepsfoto.png kampvuur.png vlotten.png bos.png boshike.png verhuur.png

Het bord ter herinnering aan de fusieScouting Aalst-Waalre is een gemengde Scoutinggroep, gevestigd te Waalre (NB),  ontstaan door de fusie van meisjesgroep Scouting Anton Coolen en van jongens Scouting St. Tarcisius. Deze feestelijke fusie heeft plaatsgevonden op 11 mei 1996. Hoewel beide groepen ieder een eigen blokhut hebben, werken zij toch heel intensief samen en is er sprake van een hechte, gezellige en actieve Scoutinggroep.

Scouting Anton Coolen

Eind jaren '50 werden er is Aalst-Waalre twee meisjes scoutinggroepen opgericht. In Aalst was dat Scouting 'St. Michael', deze groep hield zitting op de zolder van de oude meisjesschool. Deze meisjes school was gevestigd in het centrum van Aalst naast het huidige Den Hof.

Omstreeks 1976 verhuist de St. Michaelgroep naar boerderij Rijk ten noorden van Aalst. De in Waalre opgerichte meisjesgroep Scouting 'Titus Brandsma' zetelt dan al in blokhut 'De Paddestoel' aan de Berkenlaan waar zij in 1966 is ingetrokken. Tot dan hielden ze zitting in het oude patronaatsgebouw, achter 'Het Klooster van Waalre'.

Als eind jaren 80 blijkt dat ook twee meidengroepen wat veel is voor een dorp als Aalst-Waalre. De Waalrese jongens scoutinggroep 'St. 'Willibrordus' is dan al opgeheven. En als blijkt dat de 'St. Michael groep zonder geschikte locatie komt te zitten, besluiten de beide groepen te fuseren tot één meisjesgroep: Scouting 'Anton Coolen'. Deze groep vestigt zich in blokhut 'De Paddestoel' te Waalre.