kampvuur.png vuur.png touwen.png welpen.png hit.png glijbaan2.png vlotten.png hike2.png kompas.png groepsfoto.png bos.png doejijookmee.png hike.png pivos.png piohout.png dassen.png glijbaan.png scouts.png verhuur.png boshike.png explorers.png zagen.png pio.png

Scouting St. Tarcisius

De Scouting St. Tarcisius werd opgericht op 29 augustus 1945 en groeide al vrij snel uit tot een grote groep. De eerste bloei-jaren kwamen rond 1955, toen ook de eerste plannen werden gemaakt voor bouw van de huidige blokhut 'De Kraal'. In 1957 kwam deze blokhut gereed voor gebruik en beleefde Scouting St. Tarcisius goede jaren. Men beschikte over de mooiste blokhut van Nederland, had een eigen drumband en in 1958 kon men trots de tweede Rowanafdeling van Nederland installeren, vandaar RA 2.

Even later werd nog een voortrekkersstam opgericht en ontbrak het nergens meer aan. Dit bleef goed gaan tot aan het eind van de jaren zestig. Over heel Nederland beleefden de Verkenners toen een dieptepunt, ook in Aalst, waar zich intussen al een groep afgescheiden had en in Waalre begonnen was, onder de naam "Wilibrordus-groep". In 1970 werd er met de Verkenners voor het laatst op kamp gegaan, waarna de troep werd opgeheven. De Rowans waren toen al non-actief. Ondanks de moeilijke tijden, waren het de Welpen die het vol wisten te houden. En in 1974 kwamen en weer enkele actieve leiders die de Verkennerij nieuw leven inbliezen. De troep groeide bijzonder snel en mede dankzij het goed samenwerkende stichtingbestuur van toen. Er werd dan ook van alles aan gedaan om de materiële en financiële situatie zo vlug mogelijk weer op een behoorlijk peil te brengen. Dit is goed gelukt want tot op heden hebben we nog steeds een goed draaiende Scoutinggroep.

 

Nieuwbouw 

Na jaren van voorbereidingen is het dan zover scouting Aalst-Waalre start in het voorjaar van 2006 met de bouw van de nieuwe blokhut. Op 7 oktober 2006 heeft  Welp, Martijn Thuijs,  de nieuwe blokhut van Scouting Aalst-Waalre officieel geopened door het loshalen van een grote platte knoop en het omdraaien van de voordeursleutel. Martijn had tijdens het voorafgaande spel de unieke code verkregen waardoor hij de blokhut mocht openen. Voorafgaand de plechtinge opening ontvingen Frank Koiter (voorzitter bouwcommissie) en Pieter Rambags (lid van de bouwcommisie) een het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland voor jarenlange inzet met als doel het realiseren van een nieuwe blokhut.  Peter Timmermans (bestuurslid) onthulde de nieuwe naam van de blokhut "De Meerberg" welke door een stemming onder de leiding bepaalt werd.