vlotten.png touwen.png doejijookmee.png scouts.png hit.png groepsfoto.png pio.png pivos.png piohout.png hike2.png vuur.png glijbaan.png explorers.png zagen.png dassen.png glijbaan2.png welpen.png hike.png kampvuur.png bos.png kompas.png boshike.png verhuur.png

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling. 

 

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden explorers genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten en maken hun programma zelf. De explorers organiseren hun eigen activiteiten zoals een expeditie in binnen of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen en uitdagende outdooractiviteiten. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig.

Een explorer verzint zelf wat hij gaar doen, ook het organiseren van activiteiten hoort dus daarbij. Een net vergevlogen scout lukt dat nog niet, daarom is de tijd bij de Explorers opgedeeld in drie delen. Het eerste jaar is om de afdeling te ontdekken. Bij de afdelingsraad leren explorers meebeslissen over het programma. In het tweede jaar is een explorer verantwoordelijk voor de wekelijkse opkomsten en helpt hij bij grote projecten. Ten slot weet een explorer in het derde jaar hoe hij weekenden, groeps- en regioactiviteiten en uiteraard de expeditie regelt. Plannen, organiseren en de financiën controleren: een explorer kan het allemaal. Om zichzelf uit te dagen, kiest elke explorer een uitdaging om een langere tijd mee bezig te zijn. Daar kan hij een insigne mee halen. Daarnaast kunnen explorers ook jaarbadges krijgen door bijvoorbeeld mee te gaan met het zomerkamp. Met al deze ervaringen is een explorer nu klaar om roverscout te worden.

Omdat onze Afdeling als tweede afdeling in Nederland is opgericht, heet deze dan ook RA2 (Rowan Afdeling 2).

 

Explorers informatie van Scouting Nederland 

 

De Explorers houden hun speltak bijeenkomst gewoonlijk iedere vrijdag van 19.30 tot 22.00 op blokhut 'De Meerberg'. Verder gaan zij aan het eind van het seizoen een week op kamp en kunnen er door het jaar heen weekenden georganiseerd worden. 

 

 

 

Overvliegen 2014