glijbaan2.png hit.png welpen.png hike2.png vuur.png boshike.png zagen.png bos.png glijbaan.png dassen.png pivos.png vlotten.png doejijookmee.png kampvuur.png scouts.png verhuur.png groepsfoto.png hike.png touwen.png kompas.png explorers.png piohout.png pio.png

Ben jij tussen de 18 en 21 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan roverscout en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Je kiest drie toffe uitdagingen waarmee je tijdens je roverscoutsperiode aan de slag gaat. Daarna kun je, als je wilt, doorgroeien tot vrijwilliger waarbij je andere jeugdleden begeleidt. 

 

Ben jij tussen de 18 en 21 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan roverscout en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Als je wilt, kun je doorgroeien tot vrijwilliger, waarbij je andere jeugdleden begeleidt.

 

Deze laatste speltak van Scouting staat in het teken van twee dingen: wat wil je nog uit Scouting halen als jeugdlid en wat ga je doen in de toekomst? Ook dit programma is in fases verdeeld. Tijdens de eerste fase kiest een roverscout drie uitdagingen om mee aan de slag te gaan: (1) iets typisch Scouting, (2) iets nuttigs om zo een bijdrage aan demaatschappij te leveren en (3) iets persoonlijks. In de uitdagingen moeten de activiteitengebieden voorkomen. Na een half jaar begint een nieuwe fase, die zo’n twee jaar duurt. Er wordt in deze tijd gewerkt aan de uitdagingen. De activiteiten zijn niet vrijblijvend. De roverscouts moeten aan een lokaal project meedoen, een bovenlokale activiteit organiseren en ten minste een keer internationale Scoutingervaring opdoen. De laatste fase is de voorbereiding op de eindceremonie (Partenza). Als een roverscout als zijn uitdagingen heeft volbracht, komt met de eindceremonie een einde aan zijn jeugdlidmaatschap. Hij is niet langer een jongere, maar een volwassene. Hij kan er nu voor kiezen om een rol binnen Scouting te blijven spelen, bijvoorbeeld als leiding van een van de speltakken.

 

Roverscouts  informatie van Scouting Nederland

 

De Roverscouts houden hun speltakbijeenkomst gewoonlijk iedere vrijdag van 20.00 tot 23.00 op blokhut 'De Meerberg'. Verder gaan zij aan het eind van het seizoen een week op kamp en worden er in de loop van het jaar weekenden georganiseerd.

 

Zomerkamp 2014