hike.png touwen.png doejijookmee.png pio.png bos.png dassen.png boshike.png glijbaan2.png kompas.png welpen.png hike2.png kampvuur.png pivos.png scouts.png zagen.png vuur.png groepsfoto.png hit.png explorers.png vlotten.png glijbaan.png piohout.png verhuur.png

 

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

 

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers. In de jungle wonen de jongen Mowgli en het meisje Shanti, die de welpen meenemen in de wildernis. Daar leren ze alle andere junglebewoners kennen. Met spelletjes als het maken van geheime boodschappen in jungletaal of het uitvoeren van spannende speurtochten, beleven de welpen elke week veel avonturen.

 

 

 

 

Naast het spelen zijn de welpen ook bezig met het aanleren van vaardigheden. Een deel van de activiteiten die ze doen tijdens de opkomsten wordt gekoppeld aan insignes. Zo kunnen de welp, de leiding en de ouders zien wat hij heeft geleerd bij Scouting. Voor een insigne kan een welp kiezen uit zes opdrachten, waarvan hij er vier moet halen om het insigne te krijgen. Insignes zijn er op drie verschillende niveaus, gaan over verschillenden onderwerpen en ze vallen onder één van de acht activiteitengebieden. Je kunt ze als groep halen, maar ook individueel. Om de oudste welpen voor te bereiden op de overgang naar de scouts kunnen ze speciale insignes halen.

 

Welpen  informatie van Scouting Nederland 

Hier staat nog meer informatie over de Welpen en het spel dat ze spelen.

 

De Welpen houden hun speltakbijeenkomst gewoonlijk iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 op blokhut 'De Meerberg'.
Verder gaan zij aan het eind van het seizoen een week op kamp en worden er in de loop van het jaar weekenden georganiseerd.

 

Zomerkamp 2014