glijbaan2.png welpen.png doejijookmee.png kompas.png hike2.png vlotten.png zagen.png pio.png boshike.png hike.png touwen.png piohout.png explorers.png dassen.png bos.png verhuur.png groepsfoto.png glijbaan.png pivos.png vuur.png kampvuur.png hit.png scouts.png

ImageElk jaar in het derde volle weekend van oktober als er naast de blokhut 'De Meerberg' een enorme toren is verrezen, en het terrein van de blokhut gevuld is met tientallen Scouts en er vreemde krakende geluiden uit de blokhut komen, dan is het weer JOTA!
JOTA Jamboree-On-The-Air is het jaarlijkse ontmoetingspunt van alle Scouts ter wereld. Deze samenkomst is in tegenstelling tot de echte vier jaarlijkse Jamboree niet fysiek maar via radiocontacten. Tijdens de JOTA is het de bedoeling dat alle leden van de groep gezamenlijk zoveel mogelijk contacten proberen te leggen met andere Scoutinggroepen waar dan ook ter wereld.

Wereldwijd zijn er ieder jaar zo'n 5.700 deelnemende groepen (JOTA stations) in de lucht gebracht door zo'n 14.000 radio zendamateurs en proberen er in totaal zo'n 500.000 Scouts contact te leggen met elkaar.

Ook Scouting Aalst-Waalre kan ieder jaar rekenen op een aantal enthousiaste zendamateurs uit de regio. Deze zendamateurs steken er ieder jaar weer veel tijd en energie in om het maken van radiocontacten met de wereld mogelijk te maken. Zij stellen elk jaar geheel belangeloos hun apparatuur ter beschikking en begeleiden daarnaast de Scouts met hun radioverbindingen. Tijdens het JOTA weekend staan alle spelprogramma's is het teken van communicatie, zo is er bijvoorbeeld het portofoonspel, en de vossenjacht met peilontvangers.

Naast de vele radiocontacten is de JOTA gewoon het gezelligste groepsweekend van het jaar en daarmee uitermate geschikt voor de interne groepscontacten.

 

Jota-Joti 2014