Als start van elk zomerkamp, net voordat de jeugdleden vertrekken naar hun zomerkampbestemming, word er gezamenlijk een zomerkampviering bijgewoond. Deze viering heeft als doel om even stil te staan bij de komende week, een week welke gekenmerkt wordt door veel plezier voor iedereen. Het is een moment om even stil te staan bij het gegeven dat het zomerkamp alleen maar een succes kan worden met elkaar. Of te wel, heb veel plezier maar wees er voor elkaar. Na een gezamenlijk openen vertrekken de verschillende speltakken elk naar hun kampbestemming.