Naast het zomerkamp worden er door het jaar heen ook nog een of meer weekenden georganiseerd. Deze weekenden worden meestal per speltak gehouden en vinden doorgaans plaats in de blokhut zelf.

Naast de door de Scouting Aalst-Waalre zelf georganiseerde weekenden zijn er ook nog regionale en landelijke weekenden, waaraan deelgenomen kan worden. Deze  weekenden hebben doorgaans een specifiek karakter. Zo zijn er voor de Verkenners / Gidsen de District Scout Wedstrijden (D.S.W. genaamd) waarbij Scoutingleden van verschillende groepen in wedstrijdverband hun scoutingvaardigheden tonen.
Voor de Explorers is er o.a. het regioweekend en voor de Pivo's en leiding is er o.a. het landelijke "Scout-in". Daarnaast is er met Pasen de HIT (Hike Interesse Trapperskamp) voor alle leden vanaf  10 jaar.