De groepsbegeleider is de begeleider en coach van de stafteams als het gaat om het reilen en zeilen van de speltak. De groepsbegeleider zet zich in voor de werving van nieuwe leiding en de bezetting van de teams, maar is er ook om de relaties met de leidinggevenden in goede banen te leiden en zet zich in als er zaken niet lekker lopen. De groepsbegeleider zit in het groepsbestuur als vertegenwoordiging van de teams en onderhoudt de contacten tussen het bestuur, de praktijkbegeleider en de stafteams.

Taken van de groepsbegeleider zijn:

• Jaarlijks informeren bij de individuele vrijwilligers om te horen hoe het gaat;
  • Werving en begeleiding nieuwe vrijwilligers;
  • Bemiddelen bij meningsverschillen binnen de vrijwilligersteams;
  • Coördinatie van stagiaires en maatschappelijke stages door scholieren;
  • Sfeer en samenhang van de groep vrijwilligers bevorderen;
  • Motiveren, stimuleren en adviseren van bestuursleden;
  • De groepsbegeleider maakt deel uit van het bestuur van de groep;
  • Bewaken van de kwaliteit van het spelaanbod;
  • Samenwerking met de praktijkbegeleider.