Voor elke speltak is er een stafteam ook wel de leiding genoemd. De stafteams zorgen voor het voorbereiden en programmeren van speltak bijeenkomsten en begeleiden de leden met hun spel. Het zijn veelal oud leden van onze groep met jaren scouting ervaring en bijgeschoold door middel van door Scouting Nederland georganiseerde (kamp)cursussen en/of Scouting Academy. Verder zijn het de stafteams die de contacten met leden en ouder(s)/verzorger(s) onderhouden. Ook dragen zij zorg voor het organiseren van groepsactiviteiten.