iScout is een wereldreis met als ingrediënten internet, samenwerken, en uitdagingen welke kan worden gemaakt vanuit de eigen blokhut. De iScout wereldreis voert je langs creatieve doe-opdrachten en uitdagende reisvragen over culturen, landen en plaatsen op deze aarde. De reisvragen brengen je van plek naar plek. Uiteraard mag je net zo lang googelen totdat je het antwoord weet. Creativelingen kunnen zich uitleven met doe-opdrachten. Bijvoorbeeld: Maak een backstage reportage van de troonrede, maak een woonkamer van een bushokje of krijg het scouting logo op alle TV’s in een TV-winkel.